Головна : Новини

Образи для вашої оселі

, 15:00
0 3561
образи

В більшості випадків ікони придбавають в церковних лавках та інтернет магазинах, таких як https://obraz.biz.ua. Ікони, що продаються в церковних лавках, освячуються в тому храмі де продаються, а образи що продаються в інтернет крамницях освячуються на виробництвах (в тому числі закордонних). Іноді ікони роблять самостійно, вирізаючи образ з православного календаря і розміщують його в ошатну рамку, але такий образок теж потрібно при нагоді освятити.

Які ікони повинні бути в оселі?

У будинку, в першу чергу, повинні бути представлені образи Господа нашого Ісуса Христа і Матері Божої. Решта ікон розміщуються в разі потреби і бажання. Деякі сім'ї вважають своїм покровителем святого Миколая Мирлікійського, частіше званого Миколою Угодником, особливо якщо часто подорожують або робота когось із членів сімейства пов'язана з поїздками. Декому до вподоби організатор «грошових і кар'єрних» справ святитель Спиридон Триміфунтський, хтось шанує мучениць Віру, Надію, Любов і матір їх Софію і т.д. Хто б якого образ Святого не обрав для свого домашнього іконостасу - кожен клопотатиме за нас перед престолом Божим.

Де потрібно розмістити ікони?

У дитячій, як правило, розміщують ікону Янгола-Охоронця і небесного Покровителя, того святого, ім'ям якого дитину названо.

У спальні повинен бути куточок для молитви, щоб виконувати ранкові та вечірні правила.

У передпокої, над входом в будинок - місце для образу Божої Матері, захисниці сімейного вогнища.

Православні християни перед трапезою моляться, таким чином страви не лише стають смачнішими, а й корисними для здоров'я і сприятимуть цьому ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів», Великомучениці Параскеви П'ятниці та інші.
Робочий день, як і будь-яка інша зайнятість, у християнина починається зі звернення до Господа. «Без Бога не дійдеш до порога», «Без волі Божої і волосина з голови людської не падає» - свідчать християнські прислів'я. Тому помічником робочого процесу є настільна ікона Спасителя.

Зал або вітальня - місце, де збирається вся родина, куди запрошують гостей. Там може розміщуватися маленький іконостас або так званий «червоний кут». У ньому розміщують ікони найбільш шановані у сім'ї і передані у спадок від бабусі чи дідуся.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ