Головна : Новини

Захисна плівка для авто: що потрібно знати?

, 22:24
0 3135
Захисна плівка для авто

Для тих, хто піклується про стан лакофарбового покриття своїх автомобілів не завадить дізнатися  про захист кузова, який можна забезпечити антигравійною плівкою з гідрофобним (водовідштовхувальним) ефектом. Саме про неї ми й поговоримо далі. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "STEK": https://stekautomotive.com.ua/, яка безпосередньо її виробляє.

Захисна плівка: від минулого до сьогодення

Сучасні технології дуже швидко охоплюють наш світ. І область детейлінга автомобілів і захисту кузова не є винятком. Тут також з'являються нові продукти, крокуючі в ногу з часом. Якщо згадати перші захисні плівки, що з'явилися на ринку, то це була продукція торгової марки "". До речі, прийшла ця технологія в автомобільний детейлінг з військово промислового комплексу - а саме: спочатку плівка була розроблена для захисту лопатей вертольотів від пошкоджень піском при експлуатації в пустелі. Плівка " Venture Shield" - це дуже товста, з хорошою і сильною клейовою основною - справжня броня. Але у неї був один суттєвий недолік - естетика:

  • По-перше, ця плівка дуже швидко жовтіла - білий автомобіль через рік виглядав вже жовтуватим.
  • По-друге, комахи, що потрапляли на кузов, при їзді на високих швидкостях, міцно забивалися в пори плівки та відмити кузов часто було вже неможливо.
  • По-третє - сама плівка була дуже помітна на кузові та прибирала блиск лаку.

Всі ці недоліки були присутні по одній причині - плівка була одношарова.

А ось всі сучасні якісні поліуретанові плівки є двошаровими. Ви запитаєте: "Що це дає?". Відповідаємо:

  1. Естетичність. Верхній ламинирующий шар має ультраглянцевим блиском. За рахунок цього, обклеєних плівкою поверхню, виглядає не гірше заводського лаку, а в деяких випадках і того краще. Сюди ж можна віднести і повне відсутність шагрені на саме плівці.
  2. Ефект самовідновлення. При незначних неглибоких подряпинах слід нагріти плівку або гарячою водою або будівельним монтажним феном - пошкодження зникнуть під впливом температури в лічені секунди.
  3. Гідрофобний ефект. Новий виток в еволюції захисних плівок.
Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ