Сертифікація продуктів з м'яса
Одним з найбільш актуальним напрямком в сучасній продуктової науці про пІтан є дослідження, розвиток і зміцнення контролю якості і безпека мясних продуктів. Не секрет що в сьогодні існує проблема щодо забруднення м'ясних товарів чужорідними речовинами хімічного походження. Існує велика кількість виробників, які додають у м'ясні вироби замінники, спеції, різні добавки, чоб заощадити на сировину. Тому державі необхідно впроваджувати обов'язкову сертифікацію товару, як механізм контролю за якістю.
, а точніше м'ясних продуктів: м'яса, напівфабрикатів, заморожених, свіжих, охолоджених, всіх тварин, а також птиці проводиться з метою встановлення якості продукції та соответствія загальновстановленими нормам.
Держава через ветеринарну служби проводити ветеринарно-санітарну експертизу всіх партій м'яса яка йде в реалізацію виготовлення м'ясних виробів. У залежності від термінів придатності продукції поділяється на таку що придатна до споживання до одного місяця, і з терміном запроодності від одного місяця.
Показниками за допомогою яких відбувається оцінка якості продукції та безпеку в споживанні є: ГОСТ 30178-96, ГОСТ 27095-86 і ГОСТ 25391-92. Частота проведення сертифікації м'ясних виробів проводиться відповідно до встановлених документів. Якщо проведення ідентифікації продукціїдало негативний результат, виробник не отримує сертифікат якості і ему категорично забороняється пускати таку сировину у виробництво, яке порушує вимоги безпеки.