Як вибрати ніж?
Ніж – ваш незамінний помічник на кухні, на природі, на риболовлі чи полюванні. Завдяки йомуви за лічені хвилини зможете подрібнити овочі, фрукти, м'ясо, рибу, а також провести ряд не менш корисних процедур – очистку картоплі, риби, удосконалення спорядження для риболовлі або полювання.
Як вибрати ніж, завдяки якому ви зможете з легкістю реалізувати всі ці цілі? І які критерії ножа слідует оцінити в найпершу чергу?
Матеріал-основа . Це – перший критерій відбору. Від цього залежить:
- практичність вашої покупки;
- її термін служби;
- сфери застосування.
Оптимальний варіант – ніж з нержавіючої сталі. Це – незамінний помічник на кухні, на полюванні, риболовлі, а також у різьбі по дереву. Цим виробам не страшна волога, різкі перепади температур. Плюс ще в тому, що вони не іржавіють. Такі прослужать вам, як мінімум, 10-15 років.
Заточення . В даний час на ринку представлені такі види ножів:
- з серрейторной заточкою (заточка у вигляді пилки, однак без пропорційних проміжків між « зубчиками & raquo ;. Це – відмінний помічник в розрізанні мотузки, сітки, шкіряних ременів);
- з класичною продносторонней заточкою;
- з двостороннім заточуванням (цей ніж оцінять покупці, які шукають ніж з колючим характером).
Ручка . Сьогодні ви зможете вибрати ножі з дерев'яною, з пластиковою або металевою ручкою. У кожної – своя специфіка і особливості експлуатації. Наприклад, дерев'яна – це вишуканий дизайн і тривалий термін служби, але тільки за умови, що ручка не буде стикатися з водою протягом тривалого часу. Інакше ручка ножа потемніє і швидко вийде з ладу.
Розмір . Вибір цього критерію залежить від сфери застосування ножа. Для полювання й риболовлі необхідний ніж, який займає мінімум місця. На кухні подібні обмеження ні до чого. Ви можете вибрати для різання м'яса і овочів нож значних розмірів, завдяки якому приготування їжі займе мінімум часу.