Як вибрати кращий протеїн із сироватки та казеїну
Походивши по торговому залу великого магазину спортівногпро харчування в пошуках кращого продукту для себе, ви опинитеся в потрясінні від різноманітності видів протеїнових порошків, виробників, смаків. Різноманітність присутній і у виборі сировини, є порошки не тільки з сої, але вже навіть з гороху! А як багато ароматів і смаків: і святковий торт, і молочний шоколад (ні в якому разі не плутайте зі смаком двойного шоколаду). Є й елітні продукти: гідролізати та ізоляти, які істотно дорожче. Але найпопулярнішими залишаються сироватковий і казеїновий протеїни. Якісний протеїн можна буде підібрати в цьому інетрнет- магазині. &Nbsp;
Перед покупцем постає багато питань. Чи варто вибирати більш дорогі протеїнові порошки, щобзабезпечувати більш повноцінне і швидке харчування для м'язів? І які порошки краще підходять з точки зору сумісності з дієтою? Для того щоб розібратися у всіх цих питаннях і вибрати найкращий варіант для себе читайте нашу статтю про сироватковому і казеїновому протеїні.
Сироватковий протеїновий порошок
Мабуть, цей вид протеїну є найдешевшим і доступним на ринку, тому його можна знайти в будь-якому магазині спортивного харчування і навіть у звичайних супермаркетах. Сироватковий протеїн став основним продуктом у раціоні атлетів. У цього протеїну є дуже багато переваг. Він добре відновлює м'язи після тренування,збільшує силу і розміри, особливо при прийомі протягом двох годин після навантаження.
Але це не означає, що ви можете взяти першу ж упаковку і почати роботу над побудовою м'язів. Споживачам пропонуються такі варіанти, як гідролізати та ізоляти. "Гидролизат" означає протеїн, розщеплений до рівня амінокислот (будівельних цеглинкаів білка). Цей метод покликаний поліпшити засвоюваність білка. "Ізолят" має на увазі процес очищення від баластних речовин, виробники тим самим прагнуть підвищити відсоток протеїну в порошку.
Всі ці методи чудові, але коштують вони додаткових 15 доларів або навіть більше за банку? Дослідження показують, що не завжди. Несмотря на те що очищені протеїни за всіма показниками краще, їх внесок в ефективність відносно мала. Концентрат сироваткового білка від відомого виробника може також дати чудові результати.
Казеїновий протеїн
Незважаючи на те, казеїновий протеїн НЕ змітають з полиць, вінв чому схожий на сироватковий протеїн. Як і для сироваткового протеїну, сировиною для казеїну є молоко. Проте цей протеїн гірше засвоюється через особливості взаємодії з соками нашої травної системи. Це призводить до повільного вивільнення незамінних білків та амінокислот, а це робить казеїн більш кращим продуКТОМІ, коли така швидкість вивільнення амінокислот є перевагою (наприклад, під час сну, якщо вам доводиться залишатися без їжі 7-9 годин).
Та ж сама особливість робить казеїн менш підходящим для вживання після тренування (коли поживні речовини дуже необхідні). Проте дослідження показують, що це немає такого великого значення. У більшості випадків казеїн і сироваткових протеїн ідентичні. Ви можете вживати і той і інший вид, набагато більше значення має загальна кількість протеїнів за весь день. Потреба в протеїні у всіх різна, рекомендується приймати від 1,2 до 1,8 грама протеїну на кілограм тіла, залежно від інтенсивностіі тренувань.