Як приготувати смачний раф-кави?
Особливою популярністю серед коктейлів на основі кави користується раф-кави. Її готують зараз у багатьох кафе і в кожній за своїм особливим рецептом. Класично раф-каву називають коктейль на основі кави, молока, вершків і ванільного сиропу. Якщо ви замовляєте цей коктейль в кафе, вам приготують його на основі еспресо і всіх перерахованих вище інгредієнтів, які збивають разом з допомогою парового крана такого приладу, як .
Але можна приготувати цей коктейль будинку і як це зробити?
Для того щоб насолодитися раф-каву вдома і порадувати їм гостей, вам слід зробити кілька простих кроків:
Крок 1
Слід вибрати спосіб приготування кави. Якщо у вас є домашня кавова машина - чудово, якщо ні, то цілком підійде кави, приготований в турці, якій також багатий за смаком і ароматом. Це також дозволить зробити ваш напій багатшими, адже готуючи каву в турці можна додати спеції безпосередньо в турку.
Це може бути імбир, ваніль, кориця, або лаванда. Якщо ж у вас немає турки, то каву можна приготувати й іншим способом: у френч пресі, з допомогою аеропресу, або просто запарити (але обов'язково процідити від фусу).
Крок 2
Знову ж таки, якщо у вас є кавоварка, то закінчити приготування коктейлю не складе праці. Просто дайте пітчер приготоване еспресо, додайте до нього молоко або вершки (або те й інше), ванільний цукор, або тростинний і ваніль. Потім всі ці інгредієнти збийте з допомогою парового крана кавомашини.
Якщо ви готували каву в турці або іншим методом, то обов'язково його процідіть, щоб позбутися від фусу, потім додайте тепле молоко, вершки, цукор і ваніль і збийте всі інгредієнти за допомогою кондитерського веничка до утворення піни. Саме піна і робить раф-кава надзвичайно м'яким і ніжним напоєм, з унікальним вершковим смаком і приємним ароматом кави.
Крок 3
Подавати раф-каву слід у високих прозорих склянках, щоб був добре помітним шар піни. Зверху її можна посипати тертим шоколадом, корицею або какао. Також можна використовувати вже готові збиті вершки.
З моменту свого створення, рецепт коктейлю змінювався і вдосконалювався. Цукор можна замінити сиропом або топінгом, і не обов'язково ванільним. Це може бути карамельний сироп, імбирний або лавандовий, все залежить від ваших уподобань і смаків.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.