Приготувати вірменські страви - велике мистецтво!
Вірменські страви популярні по всьому світу, але мало хто знає, що процес приготування таких страв дуже складний і довгий. На цій кухні прийнято використовувати різні прийоми технологічної обробки. Тут мається на увазі, що продукти часто фарширують, збивають, готують з деяких смачні суміші, які нагадують пюре або суфле, а потім їх все з'єднують. - це дуже смачні страви, складні види теплової обробки і приголомшливе задоволення.
Також вірменська кухня багата стравами з січеного м'яса:
- Кололик (це смачний суп з фрикадельками);
- Кололак (невеликі фрикадельки, які приготовані з м'ясного фаршу з різними наповнювачами – рисом, пряною зеленню, яйцем – які прийнято обсмажувати на олії);
- Котлети;
- Толма (це блюдо, яке нагадує голубці з начинкою з фаршу з іншими інгредієнтами, а також дуже смачні підливи).
Часто готують у Вірменії багато страви саме з натурального м'яса (наприклад, це шашлик, який тут заведено називати хоровац) і домашні птахи. Як же це смачно!
Використання складних видів теплової обробки
Також у вірменській кухні дуже часто використовують найбільш складні види теплової обробки. Ніхто не сперечається, що часу на це йде дуже багато. Особливо довгим і важким процесом, як правило, буває приготування різноманітних кондитерських виробів. Деякі страви з фруктів і горіхів на цій кухні можуть готувати пару тижнів!
Головна особливості вірменської кухні
Ще одна особливість цієї кухні - це те, що використовують більше кількість гострих і пряних добавок, а також солі. Правда, горяни віддають перевагу підсолювати їжу набагато менше, ніж жителі низин, і там клімат набагато тепліший. Пояснюється це дуже просто: у спеку людський організм втрачає більше солі, і заповнювати цей недолік доводиться за рахунок правильно раціону харчування.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.