Який кави вважається «правильним»?
Що мається на увазі під словосполученням «правильний кави»? Якщо дане поняття й існує, то воно включає в себе безліч моментів, що можуть сильно варіюватися: як говориться - про смаки не сперечаються. Що безумовно не варто, так це згадувати розчинну каву, в будь-якому випадку є тільки эрзацом, що ніколи не зможе замінити мелену каву, його дія на організм, аромат і смак. Ми – за справжній, живий кави, а не за різні сурогати.
Правильним кави, у самому загальному змісті, називають мелений або зернової кави з якісних зерен, не пересмажених і цілих, а далі є 100-ні нюансів, як і способів приготування, рецептів і сортів. До речі, якісний мелену каву купити ви можете в інтернет-магазині: .
найпоширенішим методом приготування кави, що для величезної кількості фанатів цього напою і є «правильним кави» є еспресо. Він повною мірою дозволяє зберегти аромат і смакові якості, якими володіють натуральні кавові зерна. Є деякі марки розчинної кави, які дією, смак або аромат віддалено схожі на «правильний кави», правда вони залишаються тільки його подобою. Якщо у вас з якихось причин не виходить вживати мелену каву, тоді замість краще все-таки купувати сублімована кава, а не розчинна, оскільки він є більш «живим» варіантом. Але як би там не було, справжні цінителі кави не будуть навіть від безвиході пити ці 2-ве різновиди даного напою.
Отже, ми вже визначилися, що потрібно вибирати зернової кави. Далі треба визначитися з таким моментом: робуста або арабіка? Перша - з легкою гіркуватістю, більш насичена і міцна, а друга - більш делікатна, має м'який смак і виражений запах.
Правильний кави краще купувати в зернах, оскільки в молотом кави можуть міститися різні включення і добавки. Щоб готовий мелену каву зберіг аромат і смак, треба або помолоти його безпосередньо перед вживанням, або ж зберігати його в щільно закритих скляних ємностях, краще – в холодильнику.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.