Зелений чай: цікаві факти
Зелений чай - це 1-ін з найпоширеніших напоїв у всьому світі. Його люблять і в Америці, і в Європі, і в Азії. Він є однією з найбільших груп чаю. Величезна кількість сортів обумовлено застосуванням різного сировини і різних технологій оброблення і зберігання чайних листків. Також, на смак цього напою відображаються ще й погодні умови безпосередньо того регіону, в якому він росте, а також заготовлюється.
На сьогоднішній день просто величезний асортимент даного напою можна побачити практично у всіх невеликих продуктових кіосках і великих супермаркетах. Але елітні високоякісні сорти зеленого чаю продаються лише в спеціалізованих чайних крамницях або ж інтернет-магазинах, наприклад: .
Особливості виробництва
Зелений чай є неферментированным продуктом. Листочки чаю особливим способом просушують і зберігають при спеціальних умовах, завдяки чому фактично не окислюється сік, що в них міститься. Але все таки неможливо повністю виключити процес ферментації, оскільки він стартує зі збору листя безпосередньо з чайних кущів. Ферментацію можна лише сповільнити. З цією метою зібрані чайне листя нагрівають, а потім вручну скручують або ж формують їх у брикети.
до Речі, сьогодні, як і кілька століть тому, листя зеленого чаю обробляють, а також збирають вручну. Ця методика є max щадною і донині фахівці в області чаю ще не придумали кращого способу його збору. У листі чаю, що були зібрані вручну, зберігаються всі мікроелементи і вітаміни, роблять цей напій дуже смачним, а також корисним.
Дуже часто з листочків зеленого чаю роблять оригінальні композиції. Подібні ексклюзивні «букети» ви можете застосовувати, як екзотичні незвичайні подарунки.
Справжній зелений чай володіє чудовим смаком і незрівнянним ароматом.
найпопулярніші сорти зеленого чаю:
- Бай Мао Хоу;
- Ку Дін;
- Хуа Шань Мао Фен;
- Лю Ань Гуа Пянь;
- Люй Лі Чжі;
- Луй Му Дань;
- Цзін Лу і інші сорти.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.