Головна : Новини

Чай Габа Алішань

, 11:48
0 1815

Широко відомо різноманітність і поширення чайних сортів в східній Азії, а прособенно в Китаї. У цій країні чай займає особливе місце не тільки на кухні, але і в культурі народу. Він є частиною різноманітних церемоній і ритуалів, тому не дивно, що тут існує настільки багато сортів чаю. Серед них особливе місце займають так звані червоні чаї - улуни. Це чаї, які мають ступінь окислення 30-70%, а також очень характерний солодкуватий квітковий смак, що якісно відрізняє їх від інших сортів чаю. Серед улунов, вирощуваних і вироблених на Тайвані, особливо виділяється среднеферментірованний сорт Алішань ("Драконівські чай"). Даний сорт чаю проводиться за так званою габа-технології: ферментація чаю проводиться без доступу кисню, внаслідок воздействія на чайне листя азоту. Ця технологія дозволяє максимально зберегти всі корисні речовини, а також отримати в результаті синтезу найбільшу кількість гамма-аміно-масляної кислоти (ГАМК). Ця амінокислота практично відсутня в інших сортах чаю, роблячи Алішань настільки цінним. Вона стимулює роботу головного мозку, що особливо актуально при роботі в умовах регулярного стресу або зайвих навантажень. Крім цього, вживання цього чаю має й інші дуже корисні властивості:

- зниження кров'яного тиску, головного болю;
- стимулювання кровообігу в головному мозку;
- поліпшення обміну речовин;
- стимулює процес расширения судин, виведення солей;
- стимулює роботу печінки і нирок.

На особливу увагу заслуговує легкий смак цього чаю, заслуговує настільки щоб стати пристрасним шанувальником цього чаю.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ