Киселі на фруктозі
Асортимент функціональніх продуктів поповнює нова серія дієтічніх плодово-ягідних кіселів на фруктозі - Кисіль Вишня-Малина и Кисіль Чорніця-Ожіна.
Завдяки високій біологічній цінності і функціональними властивостями кисіль збагачений на фруктозі можна використовувати як полівітамінний комплекс при включенні в дієтотерапію дітей та підлітків, вагітних жінок, для тих, хто страждає недокрів'ям або переніс важку хворобу, хворих на цукровий діабет, для цілеспрямованої профілактики гіпо-та авітамінозу та для людей, які страждають порушенням обміну речовин.
У киселях на фруктозі Вишня-Малина і Чорниця-Ожина все гармонійно. Усі корисні речовини містяться в сприятливому для нашого організму поєднанні і легко засвоюються. Адже калорійність ягід малини та вишні, також як і чорниці та ожини невисока за рахунок того, що вони містять фруктозу та глюкозу. Ягоди малини містять 5-11% цукрів, серед яких пpeoблaдaют добре засвоюються фруктоза і глюкоза. У вишні міститься 13,1% вуглеводів, в основному це цукру і лише незначна частина сахарози (0,7%). Це вигідно відрізняє вишню від інших кісточкових плодів, де кількість сахарози досягає 7%. Вишня вважається однією з найбільш універсальних ягід, яку можна чудово змішувати з усіма іншими ягодами, і результат буде чудовим.
У чорниці і ожині також багато фруктози і глюкози. В даний час встановлено, що сік чорниці надають протидіабетичний вплив. Це лікувальну властивість обумовлено наявністю глікозидів міртіллін і неоміртіллін, здатних знижувати рівень глюкози в крові. Всі корисні речовини, що міститься в ягодах чорниці, набагато краще засвоюються організмом людини при взаємодії з ягодами ожини.
До складу нових киселів включений розширений комплекс вітамінів, таких як В1, В2, В5, В6 і ліпоєвої кислоти, а також вітаміни С, А, Е, Д і К. Мікроелементи цинк, мідь, йод і хром, що входять до складу киселю, при щоденному застосуванні служать профілактикою дефіциту вітамінів і мінералів.
Крім того, нові киселі володіють спрямованим дією:
- Кисіль Вишня-Малина - це відмінний засіб для профілактики простудних захворювань, оскільки входять до складу продукту концентрований сік малини та вишні має протизапальну дію.
- Кисіль Чорниця-Ожина - сприятливо діє на обмін речовин, що особливо необхідно для людей, що страждають на цукровий діабет. Крім того, концентрований сік чорниці, що входить до складу продукту, надає благотворну дію на органи зору, перешкоджає стомлення очей при підвищеному зоровому навантаженні.
Основою киселів є, звичайно ж, крохмаль. Обволікаюча основа киселю оберігає слизову шлунка і кишечника від дратівної дії різних токсичних речовин, стимулює виведення чужорідних речовин, у тому числі солей важких металів, радіонуклідів. Тому застосування киселів особливо корисно для поліпшення всмоктування всіх корисних речовин і зменшення дратівної дії деяких лікарських препаратів.
Особлива перевага нових киселів полягає в тому, що порцій в одній банці стало більше. Тепер одна порція киселю містить більшу кількість вітамінів, мінералів, концентрованого соку і меншу кількість крохмалю. Тепер для приготування смачного й корисного напою досить усього двох ложок!
Спосіб приготування: на склянку (200 мл) насипати 2 чайні ложки киселю. Додати трохи холодної кип'яченої води, розчинити гранули і додати при перемішуванні залишився кількість гарячої води (96-98С). Інтенсивність смаку і густина залежать від кількості доданої води.
1 стакан готового до вживання напою відповідає 0,8 хлібної одиниці.
Нові киселі на фруктозі - це корисний напій і десерт, який розфарбує Ваші будні новими фарбами і яскравими смаковими відчуттями. Крім всіх корисних властивостей, киселі володіють приємним ароматом і натуральним наповненим фруктово-ягідним смаком.