Головна : Новини

Whiskey Stones - камені для віскі!

, 16:30
0 313

Як правильно використовувати Whiskey Stones?

  1. Спочатку потрібно добре промитив теплій воді;
  2. Далі їх покласти в морозильну камеру на 2:00;
  3. Додаємо камені в напій (3 каменя на 50 мл віскі);
  4. Після того, як ви використовували камені, то потрібно промити їх теплою водою.

Камінь стеатит

Стеатит або як він називається - мильний камінь являє зобой природний чистий матеріал, який багато років використовується різними народами, наприклад, для того, щоб виготовити посуд. Цей непористий матеріал, які не вбирає ніякі переваги або ж запахи. При цьому він є досить м'який, і тому легко піддається обробці. Крім того, він зовсім не дряпає інший посуд. Стеатит є хіміческі інертний, мається на увазі, що він не вступає в будь-які реакції з напоями, а також продуктами харчування, алкоголем або водою. Також, у багатьох народів стеатит є каменем, який наділявся певними цілющими властивостями.

Ідеальна температура віскі становить близько 18-20 градусів. Саме при такій температурі ваш улюблений Напітдо повністю починає розкривати свій неповторний смак. Найчастіше кімнатна температура сьогодні в нашій країні становить вище - 22-25 градусів, тобто віскі перед вживанням потрібно трохи охолоджувати. Але в невеликій кількості, тому що, якщо надмірно охолодити, то все що містяться натуральні масла в ньому почнуть густіти, а смак почне «закриватися & raquo ;, тобто втратить те, заради чого набувають відмінні сорти віскі. Температура є необхідна, бо вона допоможе оптимально розкрити смак напою, а якщо вона надмірно низька, то просто знищить смак. Тому взагалі віскі не можна зберігати в холодильнику, а охолоджувати льодом не рекомендують фахівці. Лід знищить смак віскі майже до мінімуму.

Існує 2 способу вживання віскі:

  1. У чистому вигляді;
  2. Трохи розбавити водою.

Розбавляти потрібно віскі, яке є бочковий фортеці, тобто того сорти, які є розлиті по пляшках і мають міцність близько 40%. Далеї їх розбавляти немає необхідності, тому що за вас це вже зробив виробник. Також, розбавляти віскі потрібно переважно однаковою водою, яку використовували, коли виробляли віскі. Більш часто - це джерельна вода певної місцевості, тобто тієї, що і сам напій.

Більш популярний спосіб использованія саме льоду є не дуже хороший. Це стосується як охолодження напою, так і розведення його водою. При цьому лід запросто знищити смак вашого улюбленого напою через низьку температуру або через те, що присутній надлишок води, яка неминуче створюється, коли тане лід.

Висновки

Отже,дуже часто віскі потрібно трохи охолодити, але не намагатися розбавляти з водою. Для цього і були створені камені для віскі.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ