Головна : Новини

Тільки домашній хліб!

, 00:36
0 1430

Сьогодні ми поговоримо про хліб, який усьому голова. Прогрес не стоїть на місці і кожен день придумуют все нові пристрої, які полегшують наше життя. Одним з них є хлібопічка. Вже не потрібно йти в магазин і купувати хліб. Ви можете спекти запашний і рум'яний хліб у себе вдома. До речі, всі інгредієнти ви можете замовити на сайті:. Далі розповім вам випадок зі свого життя.

- Марина, угощайся! Це я сама пЄКУ хліб. Купили ми собі хлібопічку. Це і дешевше і користі більше. Бо раніше купувала хліб, він такий пухкий, а мої хлопці його так багато з'їдали ... А тій « хімії » скільки в нинішніх продуктах? Навіть боюся думати, як це впливає на здоров'я, - говорити моя знайома Лариса.

Як правильно пекти хліб?

- А я сиджу і лопається той запашний хлібець і киваю голівкою. Відразу згадую будинок, хрещену маму, рецепти ... Ось моя мама вчила мене ще маленькою: « Спочатку треба підготувати себе. Обов'язково треба одягнути хустку, вмитися, вимити руки, перехреститься, попросить благословення у Бога. А тільки тоді приступаєш до розчинення хліба. Береш глубокую миску, наливаєш в неї теплу перекип'ячену воду, розводиш у воді дріжджі. Підмішують борошно, щоб було тісто як рідка сметана. І залишаєш бродити тісто не менше, ніж на 4:00. А в цей час вносиш форми для хліба, вимиваєш і залишаєш на кухні, щоб були однакової температури. Коли тісто Набродившись - замішуєш. Вливаєш трохимасла, кілька крапель горілки, солиш, додаєш дрібку цукру, борошно. Але дивись, щоб тісто було добре вимішене, однак "не убий" його. Ось так, щоб від рук відлипала, але не вилазило через пальци ... & raquo ;. Мама все вчила. Але тут головне самому спробувати, освоїти техніку приготування: то поколов, щось не допік, то пересолила, то сгорел ... Хліб « вимогливий » і любить, щоб у нього крутилися. Як ось примхлива дівчина, любить « покриття » кавалерами. Тільки з досвідом « відчуваєш » тісто в руках. Спочатку навчилася готувати самий пісний хліб, а потім - почала експериментувати з індігріентами, за різними рецептами, з вуст, за різними порадами ...

- Але це було в дитинстві, все хотілося навчитися самій робити, хотілося все знати ... А зараз біжиш на роботу вранці, запихаєш в себе бутерброд. Ідеш, ледве ноги переставляючи ввечері. Заходиш в магазин і купуєш хліб. Не дивуєшся навіть цінами. А міністри та інші чиновники від аграрної політики прогнозують ще рост ціни на хліб.

Пізнавальна історія

- І наостанок роздумів про хліб розповім про одну історію. Ювілей. Столи гнуться від їжі і напоїв. Люди вітають ювіляра, випивають за здоров'я, закушують. Все як годиться. « Вам подати хліб, а то Ви так примостилися в куточку & raquo ;, - звертається один дама до іншої. « Ой, спасибі. Не вимагається. Я не їм хліба & raquo ;, - скромно відповідає і додає: « Я на дієті. Худну & raquo ;. Обурена відповіддю, пані коментує: « Як не було хліба - люди їли один одного. Шукали шматок хліба, рили землю, ховали опухлих дітей. А як тепер хліба вдосталь - то самі відкидаємо хліб. То де ж цетаке бачено? » ...

- Цінуйте хліб, бо дорогою ціною він нам дається ... і зараз!

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ