Головна : Новини

Чим корисна морська риба?

, 10:12
0 267

Всім вже давно відомо, що стіл, накритий рибними делікатесами стіл набагато здоровіше, а також корисніше м'ясного. А особливо корисно чергувати в раціоні рибу і м'ясо.

Чому ж корисна риба?

Цінні, перш за все, в м'ясі риби білки, і вони складають п'яту частину всіх тканин риби. Відомо про білках те, що вони є самою основою частиною життя. Адже, з ними пов'язаний весь обмін речовин, здатність до росту, а також розмноження і скорочення м'язів. Недолік білка в людському організмі негативно позначається безпосередньо на працездатності, опірності  інфекційних, а також простудних захворювань.
Однак білки, які знаходяться в продуктах харчування, є далеко не рівноцінними. Цінність білків залежить від амінокислотного складу. З двадцяти амінокислот саме основне значення для визначення засвоєння білка є всього лише вісім. І ці вісім амінокислот є незамінними в харчуванні людини. Це тому що вони не синтезуються в человеском організмі, а значить, вони неодмінно повинні поступати з їжею, в певних кількостях.

Так от, риба – це джерело повноцінних білків. Адже в ній представлені всі необхідні амінокислоти, причому саме в океанічній рибі їх дуже багато. Отже, риба – це легко засвоюваний продукт, а також перетравлюється в організмі він досить швидше м'яса тварин.

Цінність являє собою саме риб'ячий жир. Зміст в різних видах риб такого жиру коливається від одного до двадцяти %. Особливо багата їм морська риба. Він характеризується високим вмістом поліненасичених жирних кислот, а також серед них є і незамінні -  арахідонова та лінолева кислоти. Жир риби знаходиться під шкірою, а точніше - у підстави плавників, внутрішніх органів і в печінці. Жир риб (жир печінки) легко засвоюється і він поживний. Особливо корисний жир з печінки палтуса, тріски, тунця. У ньому містяться: фосфор, йод, вітаміни А, D. до Речі, в Харкові придбати морську рибу можна на сайті компанії "": http://kharkovryba.com/.

Харчова цінність всіх риб не обмежується вмістом легкозасвоюваних і високоякісних жирів. Рибні продукти задовольняють потреби нашого організму безпосередньо в головних мінеральних речовинах:

  • фосфор;
  • калій;
  • натрій;
  • кальцій;
  • магній;
  • сірка;
  • і, звичайно ж, хлор.

У маленьких кількостях виявлені:

  • мідь;
  • залізо;
  • марганець;
  • кобальт;
  • молібден;
  • цинк;
  • йод;
  • фтор;
  • бром.

Користь фосфору

Еліксиром бадьорості називають фосфор.  І це зовсім не випадково: він потрібен для нормальної роботи  всіх клітинок центральної нервової системи. Нестача фосфору в організмі може викликати млявість, швидку стомлюваність,  знижує стійкість до різних захворювань. Фосфор потрібний для того, щоб побудувати нервові тканини.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ