Головна : Новини

Як правильно вибрати м'ясо

, 13:21
0 1511

Розрізняють м'ясо охолоджене, остигле і морозиво. Ознаки якісного охолодженого та остиглого м'яса подібні між собою. Наприклад, вони мають більш суху поверхню.

Морозиво м'ясо: все, що потрібно знати про нього

  • Морозиво м'ясо при постукуванні видають чіткий звук;
  • Його колір на розрізі і на поверхні червоний, перетворюється в яскраво-червоний відразу при нагріванні м'ясної тушки пальцем;
  • Запах  замороженого м'яса можна визначити тільки тоді, коли воно відтане;
  • Колір м'яса, яке повторно заморожене, на поверхні темно-червоний, а на розрізі вишнево-червоний. До речі, якщо вас цікавить те, як приготувати зі свіжого м'яса, то більше інформації про це ви можете прочитати на сайті: http://up-om.ru/catalog/myasnaya-produktsiya/steyk-ribay-angus-v-gaz-srede-1kg-rossiya.html.

Для чого таврують м'ясо?

М'ясо в обов'язковому порядку таврують. По цьому, якщо купуєте м'ясо, наприклад на ринку, від туші - постарайтеся поглянути на клеймо. Важливо знати, що на придатне для приготування м'ясо на бойнях ставлять клеймо чотирикутної форми (крім конини), а на підприємствах м'ясної промисловості ставиться кругла печатка; якщо Ви побачили клеймо трикутної форми, червоного кольору - остережіться – це м'ясо, не придатне для використання. На конину - ставлять клеймо червоного кольору восьмикутної форми з написом «конина». Ні на яких інших видах м'яса, ні трикутної, ні восьмикутної форми клейма не буває! У сучасних магазинах ви клейм звичайно не побачите, але визначити колір м'яса ви можете, а також потрібно вимагати дати Вам його понюхати, а краще і потикати його через поліетиленовий пакет, або зажадати зробити це продавця рукою в рукавичці.

Домашня птиця

Домашня бита птиця - кури, курчата, індики, гуси, качки. Колір шкіри у якісної тушки повинна бути жовтувато-білий з рожевим відтінком, а дзьоб блискучий, чистий, пружний. У зіпсованої птиці дзьоб має матовий колір. Очне яблуко, що впало на шкірі під крилами і на задньої частини тушки з'являються жовто-сірі плями із зеленуватим відтінком. А вже зовсім зіпсована тушка видає запах вогкості, гнилі. Нутрощі набувають м'яку консистенцію, зелений колір і різкий гнилий запах.

 

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ