Головна : Новини

Торт бісквітний сметанним-полуничний

, 12:04
0 784

Зайдеш на ринок – очі розбігаються від полуниці, а незабаром їх стане ще більше. Тому потрібно, як кажуть, користуватися з моменту: їсти свіжу полуницю зі сметаною або збитими вершками, готувати варення або джем на зиму, а також поласувати різноманітними лакоминкамы з запашними ягодами: завиванцями, пляцками, тортами, кексами (тепер їх модно називати «МАФІН» ), десертами.

Торт бісквітний сметанним-полуничний

  • Тісто: 4 яйця, 4 столові ложки цукру, 4 столові ложки борошна, 1 чайна ложечка порошку до печива.
  • Крем: 1 літр сметани (якщо сметана густа) або 2 літри магазинної, 0,5 склянки цукру-пудри, 1 столова ложка желатину, ванільний цукор.
  • 500-600 г полуниці.

Спекти бісквіт (рецепт - вище). Крем готуємо так. Якщо магазинна сметана, її потрібно процідити через марлю (друшляк вистелити марлею, поставити його над якою посудиною, вилити сметану, щоб зайва рідина скла). Якщо сметана густа, то не потрібно її відціджувати. Сметану збити з цукровою пудрою і ванільним цукром. Желатин розмочити у воді (желатин краще замочувати слабкою чайній заварці - тоді він не дає специфічного присмаку), підігріти, щоб добре розчинився. Додати до сметані і добре збити ще раз. До речі, якщо вас цікавлять торти за замовлення в Києві, то більше інформації ви знайдете .

Торта (обов'язково з бічною стінкою знімається) повністю змастити маслом, покласти в нього випечений бісквітний корж. По краях його треба трошки обрізати, приблизно на сантиметр, щоб між сторонами тортовщицы та коржиком простір. На корж викласти полуниці (якщо великі - розрізати на дві або чотири частини), злегка посипати цукровою пудрою. Вилити сметанковий крем. Торта бажано поставити на піднос, тому крем може трохи витекти. Торт тримати в холодильнику не менше 4-5 годин, щоб сметана добре застигла. Після того як поставили торт в холодильник, через 20-30 хвилин, коли сметана починає застигати, прикрасити торт полуницею.

Щоб вийняти торт, по краях тортовщицы треба злегка пройтися гострим тонким ножем, тоді відкрити її і зняти бічну стінку. Перекласти Торт на блюдо. Для цього торта можна брати будь-які інші фрукти або ягоди: яблука, груші, абрикоси тощо. Якщо фрукти тверді, наприклад, яблука або груші, їх потрібно поварити кілька хвилин в сиропі, щоб пом'якшало.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ