Головна : Новини

Автоклав: що це і навіщо він потрібен?

, 23:34
0 268

Всі люди люблять справжні домашні консерви. І поки одні люди їдять шкідливий фастфуд, інші поступово переходять суто на натуральну їжу. Особливо чергою йде про консервованої продукції. Сьогодні харчова промисловість у переважній своїй більшості хімічна, а не харчова. Додавання різних смакових добавок, барвників і консервантів, – і яким чином за всіма цими "благами" відчути і розгледіти істинний смак конкретного продукту?

Як же вийти з даної ситуації? Відповідь проста - робити домашні консерви. Але от  дідівські методи дуже важкі і забирають купу часу. Але, ще в далеких 1960-х р. минулого століття всі прогресивні крестьяны почали використовувати такий винахід, як саморобний автоклав.

Принцип дії автоклаву

Ідею запозичили у харчовій промисловості того часу. Принцип дії дуже простий - при підвищеному тиску зміщується з 100 до 125 градусів за Цельсієм точка кипіння води. Всі корисні речовини при цьому залишаються безпосередньо в самій банку, а не випаровуються з вологою. Ще одним важливим моментом є покращена стерилізація, оскільки всі шкідливі бактерії геть гинуть. Виходячи з цього, сьогодні автоклави також застосовують в косметології та медицині для стерилізації інструментів. До речі, придбати інструментів можна в інтернет-магазині http://spashop.com.ua/.

Пристрій функціонує таким чином – в ємність ставлять закатані банки з певним натуральним продуктом, кришка на банку щільно закривається, а також нагнітається до 1,8 атм тиск. Попередньо сам автоклав ставлять на електричну або газову плиту. Потім відбувається підвищення температури до 120 градусів і вона постійно поддерживаеся. Час тримання автоклава на вогні залежить непосредтсвенно від продукту, що знаходяться всередині банки. Після закінчення час автоклав остигає, всі банки виймаються з нього, ну і в принципі готові домашні консерви.

Переваги домашнього автоклава:

  • Суто натуральні продукти при консервації (без «хімії»);
  • Процес консервації проходить набагато швидше, ніж при традиційному закочуванні-кип'ятінні;
  • Консерви виходять дуже смачними. Як зараз люблять говорити "cooking-made".

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ