Головна : Новини

Розшарування меду: Чому воно відбувається?

, 11:03
0 279

Багато людей, які люблять мед, задають питання: "та чи це впливає безпосередньо на його якість?". Далі ми розглянемо з якихось причин відбувається розшарування меду і що воно собою являє.

Основні причини розшарування меду:

  • Після підігрівання;
  • Мед недоспілий;
  • Фізичні особливості.

Було помічено, що зацукрований підігрітий мед починає розшаровуватися при подальшому зберіганні. При цьому якість самого меду не губиться в тому випадку, якщо він був підігрітий при температурі не більше 35 0 С. А ось прогрівати мед при температурі понад 40 0 С не припустимо, оскільки відбуваються незворотні процеси (виробляється канцероген оксиметилфурфурол).

Недозрілий - це мед, який був зібраний раніше часу. Нормальним часом викачування меду вважається той момент, коли рамка заповнена медом на 80 - 100 відсотків, а ось при меншій її заповненні, в меді може міститися волога понад норму, оскільки бджоли ще не встигли її видалити. Цей мед разом з розшаруванням часто ще й починає бродити, втрачає свою якість і стає не придатним до вживання. Ви можете керувати температурою зберігання, яка повинна знаходитися в межах від 5 до 10 0 С. При таких умовах цей мед піддається збереженню ще деякий час.

Крім того, розшарування меду може траплятися і зважаючи на його фізичних особливостей.

До фізичних особливостей розшарування меду відносяться:

  • Порушення структури;
  • Тривале зберігання;
  • Змішування кілька сортів.

Запам'ятайте, що якість меду в даному випадку залишається незмінним. При тривалому зберіганні будь-мед з часом втрачає певну кількість ферментів і вітамінів + він ще й починає розшаровуватися на густу й рідку фракції.

Відбувається це із-за фізичних властивостей глюкози і фруктози, які є основними складовими меду і жодною мірою не впливають на його якість. Так, глюкоза має здатність кристалізуватися, в той час як фруктоза такої здатності не має. Ось і здається, що мед не однорідний.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ