Головна : Новини

Картонна упаковка для тортів: Основні переваги

, 17:58
0 248

упаковка для тортаУпаковка - це обличчя товару. Навряд чи хтось буде сперечатися, що її якість і зовнішній вигляд не менш важливі, ніж сам товар. Красива упаковка привертає увагу покупців, провокує їх інтерес до товару. І навпаки. Неакуратна, сяк-так зроблена упаковка відштовхує і навіває думки про низьку якість того, що знаходиться всередині. Все це абсолютно справедливо поки мова не заходить про такий специфічний товар, як торти.

Чи звертаєте ви увагу, у що упакований торт, коли вибираєте його? Скоріш за все ні. Торти відносяться до тієї категорії продукції, яка рекламує себе сама. Завдання упаковки для тортів - не заважати покупцям милуватися зовнішнім виглядом улюбленого делікатесу і зберігати його властивості, запобігати завітрюванню, зопріванню та засиханню. За великим рахунком покупець згадує про упаковку лише тоді, коли торт вже обраний, а гроші заплачені. Та й то просто тому, що починає переживати: "Чи залишиться торт в цілості й схоронності в процесі перевезення,".

Сучасна тортова упаковка - зовсім не та, що була раніше. На перший план вийшла тара, що дозволяє отримати кращий огляд кінцевого продукту, добре зберігає форму, безпечна для здоров'я людини, не піддається температурним впливам (охолодженню і заморожуванню), а також зручна для транспортування. А через те, що мова зазвичай йде про одноразову упаковку для тортів, то вона повинна бути ще й дешевою. Звичайно, є преміум-сегмент, що включає святкову і подарункову упаковку тортів, проте він дуже невеликий. Більш того, навіть в кондитерських екстра-класу воліють використовувати просту і екологічну упаковку з паперу або картону. До речі, придбати таку можна на сайті http://upakovki.com.ua/products/korobkidlyatortovkeksov.html.

Характеристики та процес виготовлення картонної упаковки

Давайте розберемося, як влаштований процес виробництва тари для тортів, яка упаковка найнадійніша, а яка - найкраще зберігає смакові властивості тортів?

Перша упаковка, яку ми розглянемо - картонна. Це найстаріший вид тортової тари. Ще років 20 тому абсолютно всі торти пакували в складні картонні коробки білого кольору з невеликим малюнком на кришці. Зараз така упаковка викличе хіба що ностальгію і розчарування. Нинішні технології дозволяють створювати картонні коробки різної форми, з повнокольоровим друком і складним глянцевим малюнком.

Сучасна картонна упаковка буває двох видів:

  • зі звичайного;
  • і з гофрокартону.

Принципова відмінність другого в тому, що в ньому прямі шари паперу чергуються з гофрованими (хвилеподібними). Склеюючись між собою, листи утворюють щільну і легку конструкцію. Гофрокартон краще, ніж звичайний тримає форму. Крім того, він більш стійкий до різного роду впливів: поштовхів, струсів. Кількість гофрованих шарів може досягати аж 4, однак для тортів досить і 2-х шарового. Єдиний істотний мінус - гофрокартон гірше передає фарби типографського друку. Однак, можна бути впевненими, що незабаром, завдяки широкому освоєнню флексографії, якість повнокольорових зображень на гофрокартоні стане кращою.

Технологія виготовлення картонної упаковки для тортів передбачає проходження декількох етапів:

  1. Спочатку на матеріал (картонний або гофрокартонний лист) необхідно нанести малюнок і текст. Для цього застосовують флексографію, офсетний або трафаретний друк. Якщо потрібно нанести високоякісне зображення на лист гофрокартна, то малюнок спочатку роздруковують на окремому аркуші, а потім склеюють з гофрокартоном в кашировальному апараті;
  2. Після того, як на аркуші нанесений малюнок, потрібно намітити майбутні лінії перегину і склейки коробки. Цей етап називають штанцювання. Від точності виконання даного етапу залежить форма коробки, її конструктивна надійність. За результатами штанцювання з листа картону виходить справжня форма, з надрізами і перфорацією в потрібних місцях. Для штанцювання використовують або машини плоскоюго штампування, або роторні агрегати. Другі набагато ефективніші і потужніші, але відповідно і дорожче;
  3. Готові картонні "викрійки" поділяють, складають (фальцюють), клеять (якщо потрібно), потім укладають на них продукцію і упаковують. Всі дії проводяться в автоматичному режимі, без участі людини.

Перевага картонної і паперової упаковки для тортів в їх натуральності. Картон - це той же папір, тільки склеєний, а значить торт, який перебуває в такій упаковці буде "дихати", він не запріє і не обвітриться.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ