здоровье, артлайф, арт лайф, health, artlife   Мапа сайту art life

+38 (067) 6802411



 Російський  Український  Англійський     
 Артлайф Україна, Київ
артлайф

Локшина: Яєчна, пшенична, рисова - яку краще вибрати?

Вересень 17 2018

ЛокшинаЛокшина - це різновид макаронних виробів, який характерний для азіатської кухні. Сьогодні локшина швидкого приготування користується великою популярністю серед людей всього світу. Цікаво, що найдавнішою в світі вважають китайську локшину, яку готували ще у 2 тисячолітті до н. е.

Цей виріб являє собою довгі вузькі смуги тіста, що виготовляють з рисового або пшеничного борошна та замішують у воді. Яєчна локшина має інший склад, до якого входять яйця або яєчний порошок. У кожного різновиду цього продукту є свої особливості. Спробуємо розібратися, чим локшина відрізняється від звичайних макаронів і який її вид є самим корисним, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину: https://asiafoods.com.ua/a348340-lokshina-riznovidi-vikoristannya.html, в якому її безпосередньо можна придбати.

Яєчна локшина

яєчна локшинаЯєчна (азіатська) локшина не схожа на інші макаронні вироби навіть зовні. В очі відразу кидається її мініатюрний розмір: це плоскі смужки шириною в 1 мм. У рецепт входять найпростіші інгредієнти - вода, яйця або яєчний порошок та сіль. Також, щоб збалансувати смак і підвищити поживну цінність до його складу додають борошно (найчастіше пшеничне). Якщо для виготовлення використовуються жовтки, колір продукту стає насиченим жовтим, якщо тільки білки - сіруватим або напівпрозорим.

Продукт багатий на вітаміни D та A, а також групи B і нікотинову кислоту + в нього хороший нутріентний склад: калій, магній, фосфор, залізо, цинк.

Натуральна яєчна локшина відмінно вписується в концепцію здорового харчування. Вона не дарма високо цінується в кухнях різних країн, адже в помірних кількостях вона дійсно приносить організму користь, а саме:

  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
  • регулює рівні цукру і холестерину в крові;
  • насичує організм вітамінами, мікро- і макроелементами, а ще легкозасвоюваними білками;
  • забезпечує почуття ситості на кілька годин, заряджаючи енергією і силами для роботи.

Пшенична локшина

яєчна локшинаЦе один з найпопулярніших видів макаронних виробів. Смак пшеничної локшини знають всі, а технологія її виробництва і рецептура не вимагають високих витрат. Безперечний лідер по споживанню продукту - це Японія. У цій країні пшеничну локшину люди їдять кожен день протягом багатьох століть. Вона входить до складу більшості страв традиційної азіатської кухні в поєднанні з різними соусами і добавками.

Є 2 головні різновиди локшини - рамен і удон, який спочатку готували китайці, але пізніше він перейшов в японську кухню. Відмітна особливість продукту - відсутність в його складі яєць. Ще удон вважається найтовстішою локшиною, адже її діаметр становить від 2 до 4 мм. Консистенція м'яка та еластична, відтінок буває білим або сіруватим.

Користь пшеничної локшини полягає у високому вмісті клітковини. Цей рослинний компонент не засвоюється організмом, але підтримує його основні функції. Пшениця містить розчинну клітковину, яка в шлунку перетворюється в рідкий гель. Він м'яко обволікає внутрішні органи і надає їм додаткового захисту. У клітковини є й інші корисні властивості:

  1. підтримка оптимальних рівнів цукру і холестерину в крові;
  2. нормалізація роботи кишечника;
  3. забезпечення тривалого почуття насичення;
  4. поліпшення стану шкіри;
  5. нормалізація внутрішньої мікрофлори (це позитивно впливає на працездатність і зовнішність);
  6. профілактика раку грудей і кишечника;
  7. полегшення пробудження вранці.

Регулярне вживання пшеничної локшини позитивно впливає на роботу нервової системи. Зерно багате на вітаміни групи B, а це натуральні антидепресанти: вони усувають тривожність, нормалізують психоемоційний стан. Тому це блюдо корисно їсти після роботи, щоб розслабитися і зняти напругу.

Рисова локшина

яєчна локшинаЦе класичний азіатський продукт на основі рисової муки, улюблене блюдо японців і китайців. Вона представляє собою довгі смужки тіста білого кольору з сіруватим відтінком. Їх товщина варіюється від 2 мм до 3 см, а довжина може досягати 50 см. У рисової локшини слабо виражений смак, ледь вловимий аромат з нотками бобів і горіхів, а також вона дуже ситна. Багато хто вважає фунчозу її різновидом, але виготовляється цей вид макаронних виробів з бобів. При варінні фунчоза залишається прозорою, а рисова локшина стає білою.

Цікаво, що в Азії домашню рисову локшину намагаються робити якомога довше. Згідно східному прислів'ю, її довжина символізує тривалість життя.

Шкідливих властивостей у рисової локшини не виявлено, зате відзначається велика користь від її вживання. Велика кількість крохмалю в її складі забезпечує швидке насичення, оскільки цей інгредієнт обволікає шлунок, а збільшення ваги він не викликає. Оскільки в продукті немає солі, він підходить для дієтичного меню при хворобах нирок, серця і судин. Високий вміст мінеральних речовин позитивно впливає на функції всього організму і стан внутрішніх органів.

На відміну від пшеничної, рисова локшина практично не містить клітковину, за рахунок чого вона легше засвоюється організмом. Тому блюдо рекомендують вживати дітям і літнім людям.

Інші корисні властивості рисової локшини:

  • зміцнення нервової системи;
  • поліпшення пам'яті і уваги;
  • очищення судин;
  • активізація обмінних процесів;
  • забезпечення організму енергією;
  • поліпшення клітинної регенерації і роботи мозку;
  • уповільнення процесів старіння.

Ось такі корисні властивості має локшина. Тому якщо ви притримуєтесь здорового образу життя, переходьте за посиланням, що було вказано вище, та купуйте якісний, а також корисний продукт. Вдалих вам покупок!

← Відмінності пластикових... Кому потрібні послуги... 
Автор: admin

Додати коментар
Ваше им'я
Текст
Введіть символи, що на зображенні
Loading

МІЖХРЕБЦЕВА ГРИЖА

ONLINE КОНСУЛЬТАЦІЯ НЕВРОЛОГА

ПРОДУКЦІЯ КОМПАНІЇ АРТЛАЙФ

БАД, ВІТАМІНИ, КОСМЕТИКА

ОНЛАЙН ПЕРЕКЛАДАЧ

worldtranslation.org

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

продукція артлайф

World translation

   Цей сайт дасть можливість всім хто хоче отримати консультацію фахівця з багаторічним успішним досвідом подолання таких хвороб:
- Міжхребцева грижа диска;
- ДЦП;
- Псоріаз;
- Цукровий діабет;
- Артроз і т. д.
Шульга Микола Володимирович
   Замовлення продуктів Артлайф на території України: БАД: лецитин, котячий кошоть, кальцій; косметика: Probio, Incaps, Functional cosmetics; вітаміни; каши, супи, киселі, цукерки, чай, кава; засоби особистої гігієни: шампунь, бальзам, гель для гоління, зубна паста.
   Професійний переклад з української на англійську мову  текстів різної тематики: медичної, технічної, науково-технічної, юридичної, економічної, літературної; переклад банківської документації , сертифікатів, пісень, медичних препаратів, пісень, віршів, інструкцій по експлуатації, технічної документації, а також локалізація інтернет-ресурсів.

Артлайф - функціональне харчування, вітаміни, БАД, косметика.

© 2011 Artlife company, Inc. All rights reserved.


Є лише один метод зберегти здоров'я - їсти те, чого не хочеться, пити те, що не любиш, і робити те, що не подобається.

Марк Твен