Головна : Новини

Переваги льняної олії та незамінних жирних кислот

, 18:41
0 145

льняна оліяЗайва вага, ожиріння часто пов'язані з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і цукрового діабету у дорослих. Ми багато чули про дієти з низьким вмістом жиру. Проте, кожен день ми стикаємося з непростим вибором. Наприклад - чи потрібно видалити весь жир? Чи можемо ми продовжувати використовувати масло і гідрогенізовані маргарини, або ми повинні слідувати здорової тенденції, яка виступає за оливкову олію або льон? Що краще для нас?

Жири мають досить погану репутацію. Хоча насправді наш організм потребує певних видах харчових жирів. НЖК (незамінні жирні кислоти) є основним структурним компонентом всіх клітинних мембран, вони необхідні для забезпечення зростання і ділення клітин. НЖК відновлюють енергію, допомагають нам перетравлювати їжу, транспортувати поживні речовини в клітини і підтримувати здоровий гормональний баланс. Наше завдання полягає в тому, щоб розрізняти «хороші» і «погані» жири.

Факти про жири

Насичені жири, отримані з продуктів тваринного походження (червоне м'ясо, птиця), вершкове масло, незбиране молоко і тропічні масла, можна віднести до «поганим» жирам. Вони можуть підняти рівні холестерину і викликати ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Якщо Ви бачите шар жиру, який залишається після приготування червоного м'яса, то Ви можете собі уявити той збиток, що завдають тверді (або насичені) жири человеческомe організму.

Так само, як насичені жири, транс-жири можуть підняти рівень холестерину і збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Транс-жири одержують із гідрогенізованих рослинних масел за допомогою процесу гідрування. Ці жири зазвичай перебувають в оброблених харчових продуктах, наприклад тортах, печиво і крекери, а також в супер популярних смажених продуктах, таких як пончики і картопля фрі.

Інші рослинні масла, зроблені з лляного насіння, сафлори, кукурудзи, соняшнику, сої та бавовни вважаються поліненасиченими жирами (до речі, на сайті elitphito.com ви можете придбати їх оптом від виробника). Вони зазвичай залишаються в рідкому стані при кімнатній температурі. Ці масла особливо корисні для здоров'я, так як вони сприяють зниженню рівня холестерину. Ця група поліненасичених жирів називається «омега-3 жирні кислоти». Насіння льону є хорошим їх джерелом. «Омега-3 жирні кислоти зменшують ризик серцевого нападу, захищають від аритмії і знижують артеріальний тиск. Вони можуть навіть захистити від деяких видів раку.

Вже давно відомо, що риба, що живе в холодній воді, така як лосось, макрель і оселедець є багатим джерелом Омега 3. Однак, надмірне споживання риби в даний час являє собою іншу загрозу через води, яка сильно забруднена ртуттю, внаслідок чого і риба може бути токсичною. Останні дослідження показали, що масло лляного насіння багате незамінними Омега-3 жирними кислотами.

Так само відомий ще один вид жирів - мононенасичені жирні кислоти. Вони є в оливковій і рапсовій маслах, а також в авокадо і більшості горіхів. Мононенасичені жири, такі ж, як поліненасичені зміцнюють серце, знижуючи рівень холестерину в крові і зменшуючи жирові відкладення, які можуть утворюватися в артеріях. Може бути, тому багато популярні ресторани в даний час подають гостям хліб з оливковою олією замість гидрогенизированного маргарину.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ