Головна : Новини

Правильне закупорювання вина в домашніх умовах

, 17:51
0 853

закупорювання вина

Якщо ви хочете почастувати друзів власне приготованим вином, тоді вам потрібно вивчити всі нюанси складного процесу його приготування. Важливий і вибір сировини, і підготовка сусла, і забезпечення правильного бродіння. Одним із серйозних етапів приготування є підбір пробок і закупорювання бутлів зі створеним вами алкоголем. Поговорімо про це більш детально.

Які пробки вибрати?

Щоб купити правильну пробку для вашого домашнього вина, вам потрібно відправитися в спеціальний магазин виноробства або знайти її в Глобальній мережі, наприклад, в інтернет-магазині https://dachnik.ua/. Ще вам знадобиться закупорювальний механізм, за допомогою якого ви будете закривати склотару.

Види пробок для вина:

  • Коркова. Найчастіше винороби-аматори вибирають недорогі коркові пробки з дубової кори. Це натуральні, екологічно чисті, еластичні вироби, які здатні закрити будь-який шийку. Крім того, вони не вбирають рідину й пропускають деяку кількість повітря — для вина це корисно. Однак є й мінуси — така пробка одноразова та витягується тільки за допомогою штопора.
  • Гвинтова. Такі пробки створюються з різних матеріалів. Їх легко застосовувати, вони багаторазові й довговічні. Якщо ви не плануєте випивати пляшку за 1 раз, то можете викрутити пробку, налити трохи в келих, а потім закрутити гвинтовий виріб назад.
  • Вакуумна. Це якісні та досить дорогі вироби, придатні для багаторазового використання.

Неважливо, який варіант ви виберете, головне, щоб куплені пробки мали хорошу якість.

Закриваємо пляшки з вином

Отже, ви купили підходящі вам пробки з дерева або пластмаси, розлили майбутнє вино по пляшках. Пора підготувати закупорку. Це спеціальний пристрій для ефективного закриття тари пробками. Плюс пристосування в тому, що при його використанні не можна пошкодити шийку пляшки. З ним процес стає простим і швидким.

Види закупорювальних пристроїв:

  1. Простий і недорогий варіант — дворучний механізм для закупорювання. Він оснащений двома важелями з ручками. Потрібно встановити пробку на пляшку, одночасно натиснути на дві ручки, і тара буде закрита.
  2. Для тих, хто серйозно зацікавився виноробством, існують більш дорогі та досить громіздкі машини, наприклад, великі підлогові апарати для ручного закупорювання. Вони мають спеціальний упор для пляшки та більш вдосконалену систему установки пробки.
  3. Якщо ви готуєте ігристі вина, вам знадобиться механізм для пластикової пробки та мюзлювальний апарат.
Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ