Головна : Новини

Принтери з СНПЧ: переваги та недоліки

, 17:13
0 3352
Принтери з СНПЧ

 СНПЧ - саме таку абревіатуру дуже часто можна зустріти в статтях, публікаціях або просто розмові, коли мова заходить про принтери або багатофунціональні пристрої (МФУ). Розшифровується це скорочення як система безперервної подачі чорнила, а являє собою картриджі, які за допомогою гнучкої стрічки (шлейфа) з'єднані зі спеціальними ємностями. Дані ємності є резервуарами для чорнил (чорного і кольорових), кількість ємностей може бути різною (зазвичай 4 або 5). Чорнила знаходяться в ємностях і заправляються в них же, звідти під тиском вони подаються по шлейфу в картриджі, а потім на друкуючі голівки. До речі, в інтернет-магазині lucky-print.com.ua/printer/ ви можете придбати струменеві принтери з уже встановленим СНПЧ.

СНПЧ вважається найбільш економічним і зручним варіантом експлуатації принтера або МФУ, за різними даними використання цієї системи дає можливість знизити поточні витрати на експлуатацію принтера в 20-50 разів, хоча подібна економія й піддається багатьма фахівцями (перш за все, офіційними представниками виробників принтерів) сумніву.

Переваги використання СНПЧ

Щоб не говорили про СНПЧ, переваг використання цієї системи досить багато. Ось основні з них:

  • Висока економічність друку. Оскільки немає необхідності в заміні картриджів, сама СНПЧ служить роками, а витрата чорнила виявляється нижчою, ніж при використанні будь-яких картриджів, в тому числі, перезаправних.
  • Зручність. СНПЧ потрібно встановити всього один раз, після цього заправляти чорнило слід в зовнішні ємності, а робити це можна навіть під час роботи принтера, що економить час і дає можливість експлуатувати техніку фактично без зупинки.
  • Стабільність друку. Принтери з СНПЧ відрізняються високою якістю друку та її стабільністю, що забезпечується високим і стабільним тиском чорнила всередині друкуючої головки.

Мінуси використання СНПЧ

СНПЧ, звичайно ж, не позбавлена й недоліків, і вам варто розуміти це, якщо ви робите вибір між такою системою і альтернативою у вигляді звичайних або перезаправних картриджів. У чому ж полягають такі недоліки? До них відносяться:

  • Відсутність офіційної гарантії на техніку від виробника. Якщо ви встановили на принтер або МФУ таку систему, і це буде видно при зверненні в сервісний центр, то ні про який гарантійний ремонт або обслуговування не може бути й мови.
  • Чіпи СНПЧ не підтримуються офіційними виробниками, тому програмне забезпечення техніки потрібно буде оновлювати. Ну а це оновлення, в свою чергу, може привести до непрацездатності принтера або МФУ.
  • СНПЧ встановлюються далеко не на всі моделі друкарської техніки. Тому, якщо принтер ви вже купили, може бути й таке, що ви не зможете поставити на нього СНПЧ. Якщо ж ви тільки збираєтеся купувати принтер, то зверніть увагу на цей момент.

Так купувати СНПЧ чи ні?

Кожен оцінює переваги і недоліки сам для себе. Комусь дуже важливим є збереження гарантії та можливості офіційно обслуговувати техніку. Інші ж вважають, що куди важливішою є економія, можливість безперервної експлуатації техніки та зручність її повсякденного обслуговування, тому нічого кращого, ніж СНПЧ, просто не можна придумати.

Як би там не було, в кінцевому рахунку СНПЧ виявляється дуже непоганим рішенням в більшості ситуацій, але воно, все ж, не позбавлене недоліків. Тому оцініть їх сповна перш, ніж робити остаточний вибір, і зупиніться на кращому варіанті саме для вас.
Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ