Головна : Новини

Як правильно здійснюється посадка тарельчатой ??гарбуза

, 12:25
0 1610

Дачна ділянка сьогодні є у багатьох. Але истовують його по-різному. Одні влаштовують красиві галявини, ставлять гойдалки і підвішують гамак, і приїжджають на дачу тільки щоб відпочити, інші розводять квіти і « милуються » ними, а треті - займаються городом.   Як правило, дачники воліють вирощувати такі культури, щоб були не вибагливі, урожай давали великий, а потім можнпро такі овочі заготовляти на зиму. Овочі з сімейства гарбузових відносяться саме до таких. Найчастіше на своїх дачних ділянках вирощують кабачки, а патисон якось не дуже популярний, можливо, тому, що вимагає більшого догляду. Але, все ж, цей овоч незаслужено ігнорують.

Патисони - не тільки дуже корисні,але й мають лікувальні властивості. Ці овочі низькокалорійні, а вміст клітковини велике, тому і застосовуються широко в дієтичному харчуванні. При вживанні патисонів нормалізується обмін речовин, вони сприятливо впливають на серцеву та нервову систему, запобігаючи багато захворювань, покращують роботу нирок, печінки і кишечника. Патисони богати крохмалем, пектином, білками, а також мінеральними солями і вітамінами. &Nbsp;

Правила догляду за ПАТІСОН

Щоб отримати хороший урожай патисонів, потрібно грамотно за ними доглядати: , дотримуючись при цьому нехитрі правила.

  1. Патисони можна сіяти прямов грунт, але якщо ви хочете отримати ранній урожай, то необхідно виростити розсаду в теплиці;
  2. Патисони більш теплолюбні, ніж кабачки, тому і місце їм потрібно вибрати на грядці, щоб сонячні промені їх прогрівали;
  3. Землю слід добре удобрити, причому краще органікою;
  4. Насіння перед посадкою теж треба підготувати, попередньо замочивши їх в стимуляторе зростання. Десь у середині квітня, насіння можна висівати в землю, якщо ви попередньо виростили розсаду, то у відкритий грунт її висаджують у середині травня;
  5. Насіння слід опускати в грунт на расстоятьсяії приблизно півметра один від одного і на глибину до 10 см, в залежності від грунту. У кожну лунку опускають по кілька насіння;
  6. Після появи сходів, рослини необхідно прорвати, залишивши тільки один паросток;
  7. Доглядати за рослинами патисонів слід також, як і за одинними овочами: вчасно поливати, прополювати, періодично вспушівать землю. Коли рослина трохи підросте, його треба підгорнути;
  8. Дуже обережно треба поставитися до поливу, поливати треба тільки під корінь, уникаючи попадання на зав'язі, так як це може привести до загнивання;
  9. У брешемоя вегетації рекомендується рослина підживити кілька разів;
  10. Коли на кущику патисонів з'являться плоди, слід стежити, щоб вони не торкалися землі.

Плоди патисонів дуже добре консервувати, для цього їх збирають маленькими, щоб вони могли легко пролізти в горлечкобанки. Також патисони можна смажити, тушкувати, вживати свіжими, вони дуже ніжні на смак.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ