Рецепти смачних салатів
Салати є доброю поживою для того, щоб зберегти ваше здоровьt та фігуру у відмінному стані. - Це невід'ємний атрибут журналу рецептів будь-якої господиніі. Отже, вашій увазі пропоную кілька дуже смачних та корисних салатів.
Салат « Тіффані »
Інгредієнти:
- Куряче філе;
- Жменя мигдалю;
- 100 г твердого сиру;
- Гілочка винограду;
- Листя салату;
- 3 л. майонезу;
- 0,5ч. ложки каррі, сіль.
Спосіб приготування:
Філе порізати на кілька частин, натерти каррі, посолити, після потрібно його посмажити на рослинному маслі (обов'язково з обох сторін по 6 хвилин). Потім взяти суху сковорідку і почати обсмажувати мигдаль, потовкти у ступці або ж можна перемолоти в блендере. Філе нарізати кубиками, потерти яйця і сир. Виноград порізати навпіл, вийняти кісточки. Після потрібно викласти листя салату на певну тарілку, філе, зробити сітку з майонезу, посипати горіхами, викласти сир, змішаний з майонезом, а також яйця, які також є змішані з майонезом, і покрити поверхню половинками винограду.
Салат « Лісовик »
Інгредієнти:
- Куряче філе;
- 2 яйця;
- 450 г печериць або інших грибів;
- 0,3 склянки волоських горіхів;
- Майонез;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець;
- 100 г твердого сиру;
- Маслини для прикраси.
Спосіб приготування:
Філе відварити, а також його потрібно порізати маленькими шматочками. Цибулю і печериці також потрібно покришити і на сковорідці окремо обсмажити. Сир і яйця потрібно на тертці натерти, яка має великі отвори. Змішати всі складові, додати горіхи і майонез. Далі робимо викладання шарами.У центрі плоскої тарілки рекомендую поставити склянку або пляшку, а навколо нього потрібно викласти салат і трохи його придавити ложкою, для того, щоб він не розсипався. Пляшку або склянку потрібно вийняти, а сам салат прикрасити зеленню і маслинами.
Салат « По-королівськи »
Інгредієнти:
- 150 г свинини;
- 2 яйця;
- 1 цибулина,
- 100 г чорносливу;
- 3 картоплини;
- Морквина і буряк;
- 100 г твердого сиру;
- Майонез;
- 80 г горіхів.
Спосіб приготування:
Чорнослив потрібно залити окропом і дати постояти 30 хвилин. Потім нужно воду злити, а чорнослив нарізати середніми шматочками. Відварюють картоплю, моркву, яйця і буряк. Остудити, почистити. Відварене м'ясо і картоплю нарізують маленькими кубиками. Далі потрібно натерти на тертці з великими отворами буряк і моркву. Лук нарізають дрібно, а яйця відповідно соломкою. Сир натирають на тертці з дрібними отворами. Далі потрібно подрібнити горіхи.
Викласти на тарілку шарами:
Картопля - Майонез - Цибуля - М'ясо - Майонез - Морква - Чорнослив - Горіхи - Морква - Майонез - Буряк - Майонез - Яйця - Майонез - Сир.
Можна викладати салат в глибоку миску, розміщуючи шари у зворотному порядку, а потім перевернути готову страву на плоску тарілку. Нема забудьте прикрасити зеленню, зробити кільця болгарського перцю, а також трояндочкою з морквини.
Салат з копченої ковбаси і з огірками
Інгредієнти:
- 3 свіжих огірка;
- 250 г копченої ковбаси;
- 1/5 капустини;
- Зелень;
- Солодкий болгарський перець;
- Соль.
Для заправки потрібно:
- 4 ст. ложки сметани;
- Чорний мелений перець;
- 1 ст. ложка французької гірчиці.
Капусту потрібно нашаткувати, огірки, перець і ковбасу порізати соломкою, подрібнити зелень. Змішати складові заправки, заправити салат.