Головна : Новини

Що собою представляє копорський чай або Іван-чай?

, 11:47
0 1632

Іван-чай - це рослина з сімейства кіпрейний. Його також називають копорським чаєм (російський чай). Назва копорський пішла від назви місцевості Копор'є під Санкт-Петербургом, де зосереджено основне виробництво цього чаю. А за кордоном Іван-чай прозвали російським чаєм. Ще кипрей вузьколистий часто називають «пуховиком», оскільки при цвітінні у нього рясний пух, який використовували для виготовлення вати, а також ним набивають подушки і матраци. Більш детально про іван-чай ви можете прочитати на сайті .

Копорскій чай популярний вже багато століть і в Росії був поширений ще до появи китайського чаю. Він користувався попитом серед різних верств суспільства, його пили навіть в монастирях, де чай і кава були заборонені, як збуджуючі напої. Іван-чай мав велику популярність в Європі, особливо в Англії, яка купувала російський чай десятками тисяч пудів.

Корисні властивості копорського чаю

Іван-чай дуже корисний. Він багатий на пектин, органічні кислоти, вітаміни, флавоноїди і дубильні речовини. Регулярне споживання копорського чаю є гарною профілактикою великої кількості хвороб. Він володіє протизапальними і загоювальними властивостями. Копорський чай широко застосовується:

  • для нормалізації артеріального тиску;
  • від головного болю;
  • для профілактики злоякісних пухлин;
  • при алкогольних отруєннях;
  • при інтоксикації організму;
  • при аденомі простати;
  • при імпотенції;
  • при безсонні;
  • при виразці дванадцятипалої кишки та шлунка;
  • при циститі.

Данній чай має заспокійливу дію на ЦНС та підвищує імунітет. Це 1-ин із небагатьох чаїв, що можуть вживати діти та вагітні жінки, він не має жодних протипоказань, оскільки у ньому не міститься кофеїн.

Як приготувати іван-чай?

Рецепт приготування копорського чаю зберігався в таємниці і передавався з покоління в покоління. У наш час відомо, що для приготування копорского чаю молоде листя цієї рослини потрібно висушити і ошпарити окропом, перетерти в кориті і висушити в печі на деках, а після сушіння знову перетерти.

Як заварювати копорський чай?

Для того щоб приготувати іван-чай, необхідно взяти три столові ложки заварки і залити одним літром окропу. Заварювати необхідно 20-30 хвилин.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ