Головна : Новини

Салати і користь від їх вживання

, 12:39
0 1973

Ще донедавна, до зеленого салату ставилися якось зневажливо. Рідко хто вирощував листясалату на своїх дачних ділянках.   А вже про те, що існує багато різновидів цієї зелені, рідко хто здогадувався. Салат, в основному, використовували як прикраси святкового столу. І тільки з можливістю розвитку інформаційних технологій, про різновиди салату, про його користь дізналися багато. &Nbsp;   Велику роль у популярності салату зиграла мода на здоровий спосіб життя. А здорове харчування – це головне для такого способу життя.       При такому харчуванні салат просто необхідний.

Користь від вживання салату

Листя салату вживали ще в стародавні часи. Про їх цілющі властивості було відомо   римлянам і грекам, єгиптянам і китайцям.   Навіть   назви деяких сортів походять з Римської імперії (рукола, ромен, радіччіо). Салат - дуже дієтичний продукт, і рецептів його приготування, сьогодні існує безліч. Особливо він привабливий для жінок, що сидять на вічних дієтах схуднення, оскільки   дуже низькокалорійнийті.

З салату можна робити коктейлі, вживати як суміш різних видів салатів із заправкою, додавати в сендвічі. &Nbsp; У листях салату міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, а вітаміну С в ньому стільки, скільки в лимоні. Вживаючи салат, Ви нормалізуете роботу шлунку і кишечника, і сприяючиті того, що з організму виводиться зайва рідина.

Дуже корисно вживати салат вагітним жінкам, тому що в ньому присутня     фолієва кислота, що відповідає за розвиток плоду. Салат треба вживати свіжим, тільки з грядки, так як, постоявши трохи, всі свої корисні речовини він втрачає. Тому провод тим як купувати готову суміш салатів в наших супермаркетах, варто подумати, а чи потрібно її купувати, що з вітамінів там ще залишилося. А ось свіжий салат в горщику, це те, що потрібно. Благо гастрономічна цивілізація вже докотилася і до нас.

Види салатів

Важко представити, але сьогодні відомо близько 1000 різних сортів салату. І якщо ще хтось вважає, що салат це що – то таке прісне і нейтральне, то він глибоко помиляється. Кожен вид має своїми смаковими якостями. Є салати з   зовсім нейтральним смаком,   в народі кажуть « несмачні & raquo ;. А є й володіють гірким, гострим,пряним або перцевим смаком. У деяких салатів листя хрусткі, а деякі дуже м'які. &Nbsp; Всі салати можна розділити на листові і кочанні.

Салат Ромен

, або римський, в наших краях ще зустрічається відносно нечасто. Хоча це один з найдавніших різновидів салатув. Батьківщина його - Італія, про що говорить і його назва. За всю історію розвитку цей салат постійно з чимось схрещували, що дало можливість отримати цілу армію його різновидів. Цей салат можна віднести ні до листовим, ні до качановим. Він знаходитися посередині між ними. Листя у салату темно-зелені, а ближче до качанчик-розетці стає блідоюо-зеленими. Вони мають довгу форму, міцні і соковиті. У Ромена дуже пікантний смак, трохи терпкуватий і пряний з ноткою горіха. Дуже смачний з Ромена салат, особливо із заправкою з йогурту. Часто його додають   в мікс-салати, і для приготування класичного салату « Цезар & raquo ;. Також Ромен можна гасити, як капусту, додавати всупи.   З салатом Ромен можна експериментувати, додаючи в різні страви, задійте   Вашу фантазію!

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ