Головна : Новини

Яка користь від вживання кабачків

, 09:00
0 318

Кабачок являє собою одну з форм гарбуза. Молоді кабачки іноді воліють називати цукіні. Більше про можливих рецептах страв з кабачків можна дізнатися за посиланням.

Історія виникнення кабачків

Батьківщина кабачка – Новий Світ. Американські індіанці вирощували кабачки навіть   кілька тисячоліть тому і при цьому вивели дуже багато сортів, які різні за формою, кольором, і розміром.
В Європу кабачки почали ввести в 16 столітті , але через те, що вони мілини великі і яскраві кольори, їх протягом довгого часу вирощували ні доак овочі, а як рослини декоративного характеру. У деяких місцях в їжу навіть вживали і насіннячка з кабачків. З часом кабачки підкорювати європейську кухню, але через те, що вони мали невиражений смак і аромату їх не широко застосовували.
Наприкінці 19 століття в країні Італія вживали в їжу дуже маленькі кабачки, які починали збиративсього через пару днів після їх цвітіння. Міні-кабачки як вже називали цукіні. У 20 столітті вони стали необхідним продуктом Італії та підкорили весь світ. Сьогодні ж кабачки і цукіні вирощують майже всі континенти, крім Антарктиди. Їх безперечні позитивні сторони: невибагливі і дають стабільно урожай вищої якості.

Застосування кабачків

Кабачки мають нейтральний смак і аромат, і це допомагає зробити їх універсальним продуктом. Їх можна приготувати, використовуючи будь-який спосіб кулінарної обробки:

  • Відварити;
  • Бланширувати;
  • Обсмажити;
  • Гасити;
  • Запікати.

З кабачків часто роблять ікру і суфле, а також їх фарширують, або ж додають в каші, супи, запіканки, тісто для оладок або хліба.
Молоді цукіні, які мають довжину близько 10 см потрібно   готувати цілком:

  • Обсмажити;
  • Пектен;
  • Варити на пару.

Саме таким способом вони смогут збереже корисні властивості, а також свій ніжний смак. Смачні цукіні і тоді, коли на них ще є квітка, яка говорить про їх свіжості. Вони тоді потребують обробки по мінімуму. Непоганий вони мають смак і сирі.

Властивості кабачків

Кабачки на 96% складаються з води, і є найбільш відомим дієтичникім продуктом. Починають з'являтися вони в продажу ще рано навесні, а   молоді цукіні є справжніми рятівниками від авітамінозу. Кабачки рекомендують для того, щоб боротися із зайвою вагою, а також, щоб відновити роботу шлунку. Корисні і страви з кабачків, коли ви маєте підвищений тиску, збудливість і стрес, а також, при болезні печінки і нирок. Кабачки потрібно готувати з шкіркою і насінням не використовуючи масла і солі. Це для максимальної користі.

Що входить до складу кабачків?

Кабачки мають у своєму складі:

  • Клітковину;
  • Фосфор;
  • Кальцій;
  • Вітаміни С і В;
  • Марганець;
  • Калій.

Як правильно варити кабачок?

Молоді кабачки потрібно очистити від шкірки і від насіння. Варити його близько півгодини. Якщо їх дрібно нарізати, то вони будуть готові через 10-13 хвилин.

Яка калорійність кабачків?

Один кабачок містить близько - 24 ккал. Що стосується піщевое цінності кабачка, то:

  • Білки - 0,6 г;
  • Вуглеводи - 4,6 г;
  • Жири - 0,3 г.

 

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ