Як продовжити життя продуктів у вашому холодильнику
Зелень
Влітку зелень зберігають переважно в холодильнику, або в темному і прохолодному місці у відкритому вигляді. Але через деякий час вона починає жовтіти і, нарешті, в'яне. Тому купивши на овочевому ринку пучок петрушки, її необхідно промити водою і кінчиками вгору покласти в скляну банку і закрити кришкою.
Яскравий зелений колір і пружність петрушка зберігати протягом двох тижнів, а зубок часнику, залишений на двері, усуває неприємний запах в холодильнику. Більше інформації про те, як прибрати неприємний запах в холодильнику можна прочитати на сайті: .
Фрукти і овочі
Яблука також потрібно зберігати окремо в невеликих пластикових контейнерах. В таких умовах фрукт виділяє вуглекислий газ і зберігає собі життя.
Досить часто на ринках продають огірки, які вирощують у парниках, а не на домашніх грядках. Згодом вони в'януть і втрачають пружність. Незалежно від того, де був вирощений овоч, необхідно кожен окремо немытом стані загорнути в серветку або паперовий рушник і тільки тоді покласти в пакет в холодильник.
Купуючи банани, кожен помічав, що з часом вони набувають коричневий колір і згнивають. Щоб уникнути псування, треба кінець фрукта (не там, де хвостик) загорнути в харчову плівку або фольгу і покласти у вільний кут на вашій кухні. Банани почнуть темніти тільки через тиждень після такого зберігання. Однак до того часу ви встигнете їх з'їсти.
Картоплю і бурякКартоплю і буряк зазвичай ми залишаємо на балконі або в підвальних приміщеннях. З часом від неї з'являється неприємний запах, тому що овочі починають гнити. Буряк з картоплею треба зберігати разом в пакеті, який бажано покласти в шафу або темне місце. Буряк дуже добре вбирає в себе вологу, тим самим не дозволяє картоплі почати процес загнивання.
МорквуМорква також не слід тримати на балконі, тому що через кілька днів після її придбання на ній з'являються темні плями, і вона стає немов гумова. Щоб уникнути псування, покладіть овоч в пакет і насипте туди лушпиння цибулі. Тільки після цього відправте в холодильник. Таким чином, морква збереже свою пружність і яскравий колір.
Молочні продукти
Молочні продукти, такі як молоко, кефір, йогурт або сироватка, необхідно зберігати суворо вертикальному положенні. Така рада буде дієвою навіть тоді, коли ємність з продуктом вже встигли відкрити. Наприклад, коли відкривається пакет з молоком, туди миттєво потрапляють бактерії. Якщо пакет покласти в холодильник в горизонтальному положенні, то ці бактерії поширюються в молоці швидше, ніж у вертикальному, вони залишаються тільки на поверхні. Тому у вертикальному положенні молоко збережеться на декілька днів довше.
Сир прекрасно збереже свіжість, якщо його зріз змастити вершковим маслом, яке запобігає утворенню скоринки. Також з допомогою пергаментного паперу оберніть сир і покладіть до холодильник. Пергамент завадить потраплянню вологи до сиру і не дозволить цвілі з'явитися на його поверхні.
загалом, молочні продукти краще класти в основній частині холодильника, оскільки на дверцятах температура охолодження значно вище.
Якщо ж продукт покрився цвіллю і зіпсувався, необхідно його негайно викинути і продезінфікувати холодильник, оскільки цвіль може перебратися на інші продукти.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.