Головна : Новини

Як продовжити життя продуктів у вашому холодильнику

, 14:30
0 270

Зелень

Влітку зелень зберігають переважно в холодильнику, або в темному і прохолодному місці у відкритому вигляді. Але через деякий час вона починає жовтіти і, нарешті, в'яне. Тому купивши на овочевому ринку пучок петрушки, її необхідно промити водою і кінчиками вгору покласти в скляну банку і закрити кришкою.

Яскравий зелений колір і пружність петрушка зберігати протягом двох тижнів, а зубок часнику, залишений на двері, усуває неприємний запах в холодильнику. Більше інформації про те, як прибрати неприємний запах в холодильнику можна прочитати на сайті: .

Фрукти і овочі

Яблука також потрібно зберігати окремо в невеликих пластикових контейнерах. В таких умовах фрукт виділяє вуглекислий газ і зберігає собі життя.

Досить часто на ринках продають огірки, які вирощують у парниках, а не на домашніх грядках. Згодом вони в'януть і втрачають пружність. Незалежно від того, де був вирощений овоч, необхідно кожен окремо немытом стані загорнути в серветку або паперовий рушник і тільки тоді покласти в пакет в холодильник.

Купуючи банани, кожен помічав, що з часом вони набувають коричневий колір і згнивають. Щоб уникнути псування, треба кінець фрукта (не там, де хвостик) загорнути в харчову плівку або фольгу і покласти у вільний кут на вашій кухні. Банани почнуть темніти тільки через тиждень після такого зберігання. Однак до того часу ви встигнете їх з'їсти.

Картоплю і буряк

Картоплю і буряк зазвичай ми залишаємо на балконі або в підвальних приміщеннях. З часом від неї з'являється неприємний запах, тому що овочі починають гнити. Буряк з картоплею треба зберігати разом в пакеті, який бажано покласти в шафу або темне місце. Буряк дуже добре вбирає в себе вологу, тим самим не дозволяє картоплі почати процес загнивання.

Моркву

Морква також не слід тримати на балконі, тому що через кілька днів після її придбання на ній з'являються темні плями, і вона стає немов гумова. Щоб уникнути псування, покладіть овоч в пакет і насипте туди лушпиння цибулі. Тільки після цього відправте в холодильник. Таким чином, морква збереже свою пружність і яскравий колір.

Молочні продукти

Молочні продукти, такі як молоко, кефір, йогурт або сироватка, необхідно зберігати суворо вертикальному положенні. Така рада буде дієвою навіть тоді, коли ємність з продуктом вже встигли відкрити. Наприклад, коли відкривається пакет з молоком, туди миттєво потрапляють бактерії. Якщо пакет покласти в холодильник в горизонтальному положенні, то ці бактерії поширюються в молоці швидше, ніж у вертикальному, вони залишаються тільки на поверхні. Тому у вертикальному положенні молоко збережеться на декілька днів довше.

Сир прекрасно збереже свіжість, якщо його зріз змастити вершковим маслом, яке запобігає утворенню скоринки. Також з допомогою пергаментного паперу оберніть сир і покладіть до холодильник. Пергамент завадить потраплянню вологи до сиру і не дозволить цвілі з'явитися на його поверхні.

загалом, молочні продукти краще класти в основній частині холодильника, оскільки на дверцятах температура охолодження значно вище.

Якщо ж продукт покрився цвіллю і зіпсувався, необхідно його негайно викинути і продезінфікувати холодильник, оскільки цвіль може перебратися на інші продукти.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ