Кращі рецепти шарлотки з яблуками

, 21:57
0 229

Ідеальна шарлотка - предмет гордості кожної молодої господині. Але немає межі досконалості! Ми можемо урізноманітнити звичне начинку свіжими або замороженими сливами, абрикосами, персиками, ожиною, чорницею ...

Французька шарлотка

5 яєць, один стакан борошна, 1 склянку дрібного цукру, 1 стручок ванілі або 1 пакетик ванільного цукру, терта цедра 1 лимона, 3 великих яблука (кислих сортів), додатково 2 яєчних білка і 2 столові ложки цукрової пудри. До речі, більше рецептів ви можете знайти на сайті:.

  • Яблука треба очистити від серцевинки, а також нарізати маленькими кубиками (можна без шкірки). Щоб не темніли, розчинити змішаним з водою соком лимона і перемішати в мисці. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла зайва волога.
  • Жовтки потрібно розтерти з цукром до білої піни, окремо збити білки з дрібкою солі. Все з'єднати в однорідну пишну масу.
  • Додати терту цедру лимона і ванілі з середини стручка (ванільну цедру).
  • Обережно помішуючи, всипати просіяне борошно.
  • У змащену вершковим маслом або олією форму (наприклад. для торта) викласти всі яблука і залити їх тестом.
  • Поставити їх у вже розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати 30-35 хвилин.
  • Окремо збити до міцної піни 2 білки з цукровою пудрою. Ложкою або за допомогою кондитерського мішечка викласти на поверхню гарячої шарлотки. Випікати в гарячій духовці ще 5 хвилин.
  • Дати шарлотці охолонути і тільки після цього вийняти з форми на блюдо.

 Чеська шарлотка

Тісто: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 4 великих яйця, 1 велике яблуко, 100 г вишень без кісточок (заморожені, у власному соку, «п'яні»), 1 склянка очищених і тонко подрібнених ножем волоських горіхів, 1 чайна ложка меленої кориці, полпакетика розпушувача для печива.

  • Яйця треба збити в міцну піну (можна разом в міксері, а можна вручну віником - окремо білок з дрібкою солі, окремо жовток з цукром, потім все з'єднати), додати борошно з розпушувачем і горіхами. Вилити в змащену маслом і посипану борошном (або покритий пергаментом форму.
  • Порізати дрібними кубиками яблуко, посипати ними зверху тісто, посипати меленою корицею, добре розкласти вишню.
  • Випікати вже розігрітій духовці, але при середній температурі не менше 35 хвилин. Готову шарлотку можна посипати зверху цукровою пудрою.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ