Різновидів сковорід
Щодня ми використовуємо скорода у своєму побуті і життя без цього предмета ніякне актуальна. У наш час дуже величезний вибір і ви можете, від круглої і до квадратної, з ручками і без. Сковороди мають різне покриття і склад. Ще до нашої ери сковороди виготовлялися з кеці (грузинський матеріал "глина або камінь"). Використовувалися для різних випічок, обсмажування. У нашому сучасному світі, що стосується сковороди, то аспектїх дуже широкий. Одні мають покриття з антипригарних матеріалів, по-народному - це тефлон. Різновидів сковорід дуже багато, ось деякі з них:
- Жаровня. Виготовлена ??з нержавіючої сталі, маючи теплорозподільчих дно. Цю сковороду найчастіше застосовують для гасіння і смаження м'яса, риби, овочі;
- Млинцева сковорода. У цих сковорід низькі стінки, щоб тісто прогрівалося рівномірно. Сковорода з антипригарним покриттям, млинці легко знімаються, а вона в свою чергу легко миється;
- Сотейник. Цей предмет має функцію каструлі та сковорідки і зберігає тепло за рахунок товстого дна і стінок.
Ці всі сковороди і багато інших виготовляються з різних матеріалів. Нержавіюча сталь не змінює смак і колір їжі, але тут же вона не любить перегріву, їх потрібно обов'язково змащувати маслом або жиром перед будь приготуванням. Наймодніший матеріал сковороди з якого вона зроблена це алюміній. Він легкийі містить в 10 разів більше тепла в порівнянні з іншими. Чавун вважається самою довговічною і зносостійкого посудом. Ці сковороди за рахунок чавунних переваг мають ефект "російської печі": це коли страва не тільки нагрівається, а й гаситься. Ця сковорода дуже добре підходить для тривалого приготування їжі. Усім жінкам, які частину свого жізні і часу проводять на кухні, бажаємо мати в своєму розпорядженні тільки хороші і якісні предмети виготовлення. Всім приємного приготування.